El color

No es pot entendre el color sense saber abans què és la llum.
La llum és la radiació electromagnètica visible a l'ull humà. Aquesta està constituïda per ones electromagnètiques que viatgen a uns 300.000km per segon. Cada una d'aquestes ones tenen una longitud diferent, produint els diferents tipus de llum: la llum infraroja, la llum ultraviolada i l'espectre visible.
Les seves tres característiques bàsiques són la brillantor (o amplitud), el color (o freqüència) i la polarització (o angle de vibració). La brillantor és la mesura de la intensitat de reflexió de la llum sobre una superfície, el color és una propietat perceptiva causada per la llum en els òrgans visuals, i la polarització es defineix com a una característica de les ones que descriu la direcció de travessa d'un camp elèctric.
El color és un atribut que percebem dels objectes quan hi ha llum. Tot el món que ens envolta és de colors sempre i quan hi hagi llum. Les diferents longituds de les ones que constitueixen la llum fa que els éssers humans només puguem percebre les de tipus espectre visible, la longitud de les quals es troba entre els 380 i els 770 nanòmetres

Degut a les propietats de la llum, els objectes retornen els raigs que no absorbeixen cap al seu entorn. El nostre cervell interpreta aquests raigs que els objectes reflecteixen com el que anomenem color.