El programa de dibuix utilitzat: PaintTool SAI

El programa de dibuix digital utilitzat, PaintTool SAI, és un programa d'alta qualitat, lleuger (ocupa poc espai dins la memòria de l'ordinador), de fàcil funcionament i intuïtiu, desenvolupat per l'empresa japonesa SYSTEMAX. Va ser llençat oficialment el 25 de febrer de 2008.

Figura 18: captura d'imatge de 
l'estabilitzador del PaintTool SAI
És dels programes per il·lustració digital més populars i més utilitzats avui en dia. Té moltes funcions ideals per a dibuixar però destaca especialment en una: l'estabilitzador (Fig. 18). Aquesta eina suavitza les línies que normalment al dibuixar-les surten irregulars degut a la vibració de les mans o a una alta sensibilitat de la tauleta amb la que es dibuixa.

La seva roda cromàtica es troba dissenyada de manera que sigui més fàcil per l'artista triar el color que desitja, ubicant al centre d'aquesta un quadrat per canviar el valor i la saturació. 

PaintTool SAI també ens permet guardar quantitat de pinzells i textures. A més es poden descarregar d'altres i afegir-los al programa. Per exemple, en un dibuix es podria utilitzar l'eina d'aquarel·la, amb un pinzell amb la punta en forma de fletxa, de mida 12 (petita), sobre un paper amb textura de flors (i encara es podrien afegir més coses), tot això descarregable. 

També permet tenir oberts diversos projectes a la vegada. El llenç de dibuix pot ser apropat, allunyat i rotat usant barres de desplaçament o tecles configurades. La barra d'eines de la part superior també permet girar horitzontalment la vista del dibuix sense fer-ho realment (només per la seva visualització i edició). 

El programa consta també d'un tipus de capa (normalment utilitzada per simular l'entintat d'un dibuix) que inclou amb ella un set d'eines de dibuix en vectors que ens dóna altres opcions a les anteriors i destaca per la seva sensibilitat a la pressió i la correcció automàtica d'errors al traç. A més d'això, les capes poden ser emmascarades a enllaçar amb una altra capa inferior. Això permet afegir ombres i brillantors a l'àrea sense crear noves màscares addicionals per a les capes. 

Les eines de selecció inclouen el quadrat de selecció simple, el llaç, i la vara màgica, que poden ser configurats per tenir estabilitzador. A més hi ha una eina de selecció per pinzellada, que pot ser personalitzada com un pinzell de dibuix. 

Algunes característiques comunes que existeixen en altres programes similars, com capes de text, gradients i eines de formes, no són implementades, ja que SAI s'enfoca en dibuixar i pintar, mentre que la composició final usualment es fa usant una altra aplicació. PaintTool SAI mostra la transparència com a color blanc, el que pot resultar en una visualització molt diferent quan s'exporta a altres programes, com Adobe Photoshop.