El resultat: el Projecte de Recerca

Partint de la base de les cançons del disc 3 Coffees de Marc Ferrer Trio s'han realitzat dibuixos, un per a cada cançó, considerant cadascun dels aspectes teòrics de la recerca anteriorment descrits a la memòria.

Alguns d'aquests aspectes, com ara els models i els espais del color, s'apliquen de manera general a tots ells i, per això, s'explica a continuació la seva implementació de manera general. Els altres aspectes observats que s'han tractat de manera particular i única per a cadascun dels dibuixos s'exposen de manera individual a cadascuna de les fitxes que es mostren i que relacionen música, color i psicologia que és l'objectiu principal d'aquest treball.
Aspectes generals
  • Els models de color: sabent des del principi que els dibuixos haurien de ser impresos posteriorment, es van dibuixar amb el model de color CMYK per a que, un cop impresos, el resultat fos el mateix que el que es veia a la pantalla de l'ordinador. Així, els colors serien els que s'han triat des del principi i no hi hauria problemes a l'hora de veure'ls en format imprès.
  • Els espais de color: a l'hora de fer els dibuixos, es van triar els colors a partir d'un espai de color HSV (Hue, Saturation, Value) representat en forma de roda cromàtica (espai de la Tonalitat) amb un triangle al centre (espai de la Saturació i el Valor). Aquest format és el que ja porta predeterminat el programa PaintToolSAI, i és dels més pràctics i més ràpids per pintar digitalment.
Aspectes particulars: fitxes de les cançons
En properes entrades, amb l'etiqueta "pràctica" es presenten cadascuna de les fitxes que relacionen la cançó amb un dibuix de l'autora i l'explicació que, des del punt de vista de la psicologia del color, se li dóna en la utilització de la paleta de colors.
Els aspectes que s'han pogut tractar individualment a cada dibuix des de l'àmbit de la psicologia del color han estat la teoria del color de Goethe, la saturació i el valor del color, l'harmonia del color, la composició i la percepció. Així mateix, també s'exposa la percepció i els comentaris que el compositor va fer a l'autora per a cadascuna de les obres i que els diferents dibuixos han intentat plasmar convenientment.